arşiv

‘Polisiye Film izle’ kategorisi için arşiv

Namıdiğer Çolak (1975)

Salı, 09 Şub 2010 admin yorum yok

Namıdiğer Çolak (1975)

Namıdiğer Çolak (1975)

Yapım: 1975 ~ Türkiye
Tür: Polisiye,  Suç
Yönetmen: Kemal Kan
Senaryo: Kemal Kan
Görüntü Yönetmeni: Kemal Kan
Müzik: Fevzi Eryılmaz
Filmin Özeti:

Beyaz zehir kaçakçılarının peşinde koşan bir sivil polisin öyküsü.

Namıdiğer Çolak (1975) Filminin Resimleri:

Bu film için henüz hiç bir resim yüklenmemiş.

devamını oku…

Beklenmedik İtiraf ~ Compelling Evidence (1995)

Salı, 09 Şub 2010 admin yorum yok

Beklenmedik İtiraf ~ Compelling Evidence (1995)

Beklenmedik İtiraf ~ Compelling Evidence (1995)

Yapım: 1995 ~ ABD
Tür: Polisiye
Yönetmen: Donald Farmer
Senaryo: Donald Farmer
Yapım: Bill Seery
Süre:1 saat 26 dk
Filmin Özeti:

Ünlü aksiyon starı Rick Stone, karısının ölümü üzerine adı lekelenince kendini aklayabilme yollarını arar.

Beklenmedik İtiraf ~ Compelling Evidence (1995) Filminin Resimleri:

Bu film için henüz hiç bir resim yüklenmemiş.

devamını oku…

Reis Bey 1988

Salı, 09 Şub 2010 admin yorum yok

Reis Bey
——————————————————————–
“Tımarhanelik bir hayalin peşine düşmüş gidiyorum.” ( Necip Fazıl Kısakürek – Reis Bey )
Bırakın görüntü açılarını, kurguyu, sanat mı yoksa gişe film mi gibi soruları. Boş işlerle uğraşan boş beyinleri tartışmayın bile. Orta da gerçek bir anlatım ve tabi ki Haluk Kurtoğlu’nun muhteşem oyunculuğu var. Reis Bey, Necip Fazıl’ın ölümsüz tiyatro eserinin sinemaya Mesut Uçakan uyarlaması yapmış. İyi de yapmış. Film bir görsel şölen sunmuyor gerekte yok zaten, ama senaryo ve müziklerle iç parçalayan bir sonuç çıkıyor.
Eğer izlemediyseniz hemen aramaya başlamalısınız eğer izlediyseniz tekrar izlemenizi ve Edebiyat ne demek sağlamasını yapın derim. Bugünlerde çıkan aptal, abaza aşk filmlerinden değil (Issız Adam). Dopdolu bir ağlamak filmi. İçinde geçen cümleleri not almamak için kendinizi zor tutacağınız bir film. Aslında tekrarı ve daha uzunu çekilebilir ama oyunculuğun tekrar olacağını hiç sanmıyorum.O samimiyet bence bütün ödülleri layık gösteriyor Haluk Kurtoğlu’na. Yiğiti öldür hakkını yeme. Bugünlerde ortalıkta yiğit cesetleri varken hala yeni çağ Türk filmlerindeki sapıklık gözle görülüyor ve kimse şikayetçi değil bu durumdan herkeste bir ahmak tavır. Zavallı ülkemin zavallı sinema eleştirmenleri bu kadar korkalık etmeseniz daha faydalı işlerin altına imzalar atılırdı ama cesur olmaktan korkuyorsunuz. Eğer bir filmi izlerken film izlediğinizi unutuyorsanız o film zaten güzeldir. Ama Necip Fazıl’ın bu eserindeki gibi kendinizi içinde hissediyorsanız yönetmen kendi ölümsüzlüğünü ilan etmiş sayılır. Bu şu demek oluyor; 25 yıl sonra bile hala bu adamın filmi diye söylenmesi. Filmdeki şahane edebi ve felsefi cümleleri hatırlatmadan olmaz.Bazı replikler; “Buz çölünde yol alıyorsunuz.. “Ağladıkça anlıyorum.. ” Savcı bey beni eski anlayış ve prensiplerimle mahkum ettirmek istiyorlarsa ben zaten onun mahkumuyum..”
——————————————————————–
Necip Fazıl KISAKÜREK’in ‘REiS BEY’ isimli tiyatro eserinin Mesut UÇAKAN yönetmenliği ile sinemaya uyarlanmiş hali…
Reis Bey, görevinde hiç taviz vermeyen kanunlara son derece bağlı ve kararlarında acımasız bir hakimdir. Sanıkların suçlu olduğuna kanaat getirirse, onları idam sehpasına göndermekten çekinmeyen Reis Bey’in hayatı bir katil zanlısıyla ilgili dava sonucu değişir. Tüm deliller, mahkemeye gelen zanlının suçlu olduğunu göstermektedir ve Reis Bey, onu da idam ettirecektir. Sanık, her ne kadar suçsuz olduğunu iddia etse de, “Merhamet” diye yalvarsa da Reis Bey, kararını verir ve adam, idam edilir. Daha sonra, sanığın suçsuz olduğu anlaşılır. Görevi bırakan Reis Bey, artık hayatını merhamet duygusunun yaygınlaşmasına adamıştır. Belalı insanların bulunduğu bir kahvede insanlara merhameti anlatır. Herkes, Reis Bey’e büyük saygı göstermektedir. Bir gün, bir polis baskını sırasında orada bulunanlardan biri, yanındaki uyuşturucuyu hakimin cebine saklar ve hakim yakalanır. Reis Bey, yıllarca hakim koltuğunda oturduğu mahkemede bir iftira sonucu artık bir sanık olarak yer alacaktır.

devamını oku…

Çin Mehtabı ~ China Moon (1994)

Salı, 02 Şub 2010 admin yorum yok

Çin Mehtabı ~ China Moon (1994)

Çin Mehtabı ~ China Moon (1994)

Yapım: 1994 ~ ABD
Tür: Polisiye,  Romantik
Yönetmen: John Bailey
Senaryo: Roy Carlson
Müzik: Willy Kurant
Yapım: George Fenton
Süre:1 saat 39 dk
Filmin Özeti:

Ortağı Lamarla birlikte çalışan Kyle, bir olay mahallinden cinayetin nedenini, faillerin zeki mi, yoksa aptal mı olduklarını kolayca anlayacak kadar işinin uzmanıdır. Bekâr bir adam olan Kyle, bir gün Rachel Munro adlı bir kadınla tanışır. Kyle’in yakınlık kurma çabalarına pek yüz vermeyen Rachel, yine de ona karşı kayıtsız kalmadığını hissettirir. Bir süre sonra ortağı Lamar ile Munrolar’ın evindeki davete katılan Kyle, zengin bir bankacı olan Bay Munro’nun, karısı Rachel’la büyük problemler yaşadığını görür. Bu arada Kyle ile Rachel arasındaki ilişki ilerler. Kyle’ın büyükannesinin sık sık söylediği gibi, ‘Ay, gökte kocaman bir Çin porseleni gibi parladığı geceler, garip olaylara gebedir.’ Gerçekten de dolunay, aklı başında bir polis detektifi olan Kyle’ın sadece yasak aşk yaşamasına yol açmayacak, işlenen bir cinayetin saklanmasına yardım edecek kadar da aklını başından alacaktır. Kanunlara saygılı bu adam, giderek kurtulamadığı tutkularının esiri haline gelecektir.

Çin Mehtabı ~ China Moon (1994) Filminin Resimleri:

Çin Mehtabı

devamını oku…

Ecel Teri (1970)

Çarşamba, 30 Ara 2009 admin 1 yorum

Ecel Teri (1970)

Ecel Teri (1970)

Yapım: 1970 ~ Türkiye
Tür: Polisiye
Yönetmen: Semih Evin
Senaryo: Semih Evin
Görüntü Yönetmeni: Oksal Altınel
Müzik: Sertaç Karan

Ecel Teri (1970) Filminin Resimleri:

Bu film için henüz hiç bir resim yüklenmemiş.

devamını oku…

Korkunç intikam (1965)

Çarşamba, 30 Ara 2009 admin yorum yok

Korkunç intikam (1965)

Korkunç intikam (1965)

Yapım: 1965 ~ Türkiye
Tür: Polisiye
Yönetmen: Nejat Saydam
Senaryo: Bülent Oran
Görüntü Yönetmeni: Erol Altınışık
Müzik: Gani Turanlı

Korkunç intikam (1965) Filminin Resimleri:

Bu film için henüz hiç bir resim yüklenmemiş.

devamını oku…

Kurtlar Vadisi: Gladio

Pazartesi, 30 Kas 2009 admin yorum yok
Kurtlar Vadisi: Gladio

Kurtlar Vadisi: Gladio

Filmin Konusu:Türkiye’nin yakın tarihine etki eden olayları anlatan filmde: 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenmesinin Musul ve Kerkük’e girmesiyle ilişkisi ele alınıyor. Filmde ayrıca, “Cem Ersever, Gladio’nun hangi gerçeğini öğrendiği için öldürüldü? Kim Washignton’dan gelen telefonla darbe girişiminden vazgeçti? Apo suikastini Gladio nasıl önledi? 28 Şubat süreci bin yıl sürecek iken 5 yılda nasıl sona erdi?” gibi Türkiye tarihini derinden sarsan sorulara ışık tutuluyor.

devamını oku…

Katil Kim (1971)

Cumartesi, 14 Kas 2009 admin yorum yok

Katil Kim (1971)

Katil Kim (1971)

Yapım: 1971 ~ Türkiye
Tür: Polisiye
Yönetmen: Mehmet Bozkuş
Senaryo: Vecdi Uygun
Görüntü Yönetmeni: Berker İnanoğlu
Müzik: Mehmet Özdemir
Filmin Özeti:

İşin içine uyuşturucunun karıştığı cinayetten farksız bir ölüme polis el koyar .Dedektif Murat ( İ. GÜNAY ) bu olayı aydınlatmakla görevlendirilir .Öldürülen kadının kardeşi Ahmet’te ( A.Bora ) olayın failini aramaktadır. Çeteyle mücadeleye başlarlar , ölümlerden dönerler lakin çete çökertilmiş adalet yerini bulmuştur .Tatlı bir süpriz Murat’ı beklemektedir. Ahmet ve evlenmeye karar verdiği şarkıcı Ayla ( N.Şoray ) kendisi gibi emniyet görevlisi çıkmıştır. 

Katil Kim (1971) Filminin Resimleri:

Katil Kim

Katil Kim

Katil Kim

Katil Kim

Katil Kim

devamını oku…

Ve Onu Vurdular (1973)

Cumartesi, 14 Kas 2009 admin yorum yok

Ve Onu Vurdular (1973)

Ve Onu Vurdular (1973)

Yapım: 1973 ~ Türkiye
Tür: Polisiye
Müzik: Şener Işık

Ve Onu Vurdular (1973) Filminin Resimleri:

Bu film için henüz hiç bir resim yüklenmemiş.

devamını oku…

Hg (2008)

Salı, 03 Kas 2009 admin yorum yok

Hg (2008)

Hg (2008)

Yapım: 2008 ~ Türkiye
Tür: Polisiye
Yönetmen: Savaş Çelik
Senaryo: Selim Çiprut
Görüntü Yönetmeni: Morris Çağan Gargılı
Müzik: Hakan Demir

Hg (2008) Filminin Resimleri:

Bu film için henüz hiç bir resim yüklenmemiş.

devamını oku…